Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
Cikk
Fotó/Videó: Móricz István
A Dubarry módra készült ételeknek az a lényege, hogy az elősütött húsok tetejére karfiolrózsák kerülnek, azokat meglocsoljuk házi besamelmártással, majd megpakoljuk egy jó adag reszelt sajttal is. Ezután nincs más dolgunk, mint addig sütni 200 fokon, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, esetleg a pontos receptre, akkor Kósa Kolos, a Kóstolj Kolossal! rovatunk legújabb részében minden turpisságba beavat, hogy a ti Dubarry-szeletetek is verhetetlen legyen. Próbáljátok ki!
MME
Ha most kivételesen egy emberes kajára vágysz, akkor alap, hogy a férfi a legtöbb esetben valamilyen sertéshús után nyúl. Ám az ebéd utáni kajakóma megkerülése érdekében a sült tarját most egy könnyű körettel, zöldséggel töltött cukkinihajóval tálaljuk. Ha neked is tetszik az szuper étel, akkor fogadd meg Kósa Kolos tanácsait, mert akkor neked is istenien szaftos és ízletes lesz a következő fogás. Mozdulj rá te is Kolos Konyhájára.
Még javában tart a Sziget Fesztivál, mi pedig tovább kóstolunk. Kolos most annak járt utána, hogy vajon a méltán népszerű gulyás szerepel-e az étlapon a sok nemzetközi és street food kaja mellett?
A vadas marha olyan étel, amit szinte minden háztartásban másképpen ismernek, és természetesen mindenki a sajátjára, mint klasszikus receptre, esküszik. Egy dologban viszont mindannyian egyetértünk: zsemle- vagy szalvétagombóccal, tésztával, rösztivel vagy krokettel tálalva az igazi. A köret mellé pedig mutatjuk a szerintünk klasszikus vadas marha receptjét, amire tényleg érdemes időt szakítani.
Videó
A serpenyőben sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk, ám nem mindig sikerül tökéletesre elkészíteni. Ha megfogadod Kósa Kolos tanácsát, akkor omlós és szaftos marad a hús.
Ha szereted az olasz konyhát, ezt a paradicsomszószban tocsogó, extra sajtos rakott padlizsánt semmiképp ne hagyd ki! Könnyű, húsmentes, nyári fogás, amit pofonegyszerűen összedobhatsz - a padlizsán, a fűszeres paradicsomszósz és az olvadt sajt hármasa pedig egyszerűen MENNYEI!