Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Bárkivel előfordulhat, hogy megmarad egy kis uborka a hűtőszekrényben, mely napokkal a vásárlás után már nem túl friss, főleg nem ropogós. A fonnyadt uborkát sem kell azonban kukázni, ugyanis egy egyszerű trükkel új életet lehelhetünk bele.
Az uborka azon kevés zöldségek közé tartozik, amelyet egész évben viszonylag olcsón beszerezhetünk. Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen igazi szuperzöldség, számos jótékony hatással. A legtöbb áruházban – nem éppen környezetbarát módon – műanyag fóliába csomagolva árulják, amitől környezetvédő szívünk vérzik. Hogy miért? Ennek jártunk utána.
Nem véletlenül szeretjük az uborkát: saláták tökéletes alapanyaga, önmagában vagy valamilyen mártogatóssal finom nassolni való, ráadásul az uborkás limonádénál nincs frissítőbb ital a nyári forróságban. A tárolása azonban nem könnyű, akár egy-két nap alatt megpuhulhat, pépessé válhat. Eláruljuk, hol és hogyan kell tárolni az uborkát, hogy sokáig friss és ropogós maradjon.