hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így tarthatjuk frissen a kígyóuborkát napokig!

default user icon
MME
Nem véletlenül szeretjük az uborkát: saláták tökéletes alapanyaga, önmagában vagy valamilyen mártogatóssal finom nassolni való, ráadásul az uborkás limonádénál nincs frissítőbb ital a nyári forróságban. A tárolása azonban nem könnyű, akár egy-két nap alatt megpuhulhat, pépessé válhat. Eláruljuk, hol és hogyan kell tárolni az uborkát, hogy sokáig friss és ropogós maradjon.

HŰTVE tovább ELÁLL

Az kígyóuborka a pulton legjobb esetben is csak néhány napig marad friss, hűtőszekrényben viszont akár egy hétig is roppanós marad. Nem mindegy azonban, hogy a hűtő melyik részébe tesszük!

10 fok alatt ugyanis könnyen "fagyási" sérüléseket szenvedhet, és megpuhulhat. Ezt elkerülhetjük, ha a friss, egészséges uborkát alaposan megmossuk folyó vízzel, papírtörlővel szárazra töröljük és a hűtőszekrény melegebb részeiben tároljuk, ami általában az ajtaja vagy a polcok eleje. 

 

SZELETELVE IS FRISS MARAD

Ha szeretnénk előre felszeletelni az uborkát az egyszerűbb, gyorsabb felhasználás miatt, szeletelve is tárolhatjuk. Az uborkakarikákat tegyük egy nagyobb edénybe és öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje. Zárjuk le az edényt, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Ezzel a módszerrel megóvjuk az uborkát a kiszáradástól, mivel a víz védi a hűtőszekrény száraz levegőjétől. Akár egy hétig friss marad ugyanúgy, mintha egészben tárolnák.

Ne feledjük, hogy a friss uborkaszelet kiváló éhségcsillapító, sokkal jobb, mintha csipszet vagy csokit ennénk, ha ránk tör a falási roham. Ha szeletelve tároljuk, nassolni is könnyebb belőle!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss