Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképpen elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Ezek a tulajdonságai teszik a grillszezon egyik aduászává, hiszen kezdő háziasszonyok is biztos sikert érhetnek el vele.
A grillezés előtti pácolás lényege, hogy a magas hőmérsékleten hőkezelt húsokat, halakat, zöldségeket ízesítsük, és főleg a vastagabb szelet húsok esetében: puhítsuk. Persze nem mindegy, hogy mit, mivel kezelünk, így most mutatunk 4 olyan receptet, amivel káprázatos grillfogásokat alkothatsz!
Már biztosan sokan megelégelték a hetek óta tartó esőzést, ami nem is csoda! Már jócskán az évszak azon periódusában tartunk, amikor illene az első bográcsot odadobni a tűzre. Viszont ha lehet hinni a meteorológiának, ezen a hétvégén már tervezhetünk egy jó szabadtéri sütést-főzést, így ha nem szükséges, és a körülmények is engedik, nem kell a konyhában főzni az ebédet.