Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Idén nyáron különleges kulturális és gasztronómiai központtá alakul a Szigliget Várudvar, ahol a népszerű budapesti éttermek pop-up kitelepülései mellett a Nespresso saját Mini Boutique-kal és kávézóval várja a látogatókat a nyári szezonban.
A tavaly februári Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála fényét már beárnyékolták az olaszországi történések és lezárások. Akkor még alig hittük volna, hogy alig néhány héttel később Magyarországon is elkezdődnek a szigorítások. Az azóta eltelt bő egy év bizonytalansággal, megpróbáltatásokkal terhelt időszak volt a gasztronómia szereplői számára. Több étterem a járvány kitörése óta zárva maradt, novemberben pedig egy időre minden étteremnek le kellett állnia. Most végre úgy tűnik, lassan helyreállnak a mindennapok.
Amint elérjük a 5,5 millió beoltottat, megszűnik a kötelező maszkhasználat, és védettségi igazolvány nélkül mehetünk szállodákba, éttermekbe, fürdőkbe és a strandokra.
Az étteremnyitás és az eljegyzés után újabb örömhírt osztott meg rajongóival Rácz Jenő, Michelin-csillagos magyar séf.
Aranyhal, Nádszálkisasszony, Ludas Matyi és Kiskanász, ha ezeket a szavakat hallja az ember, akkor azonnal eszébe jutnak gyerekkora kedvenc meséi. Ám mostantól egy igazi ételkülönlegességet is kóstolhatunk ezekkel a fantázianevekkel, mégpedig székely szusit.
Néhány héttel ezelőtt szinte letarolta az egész TikTokot egy amerikai palacsintázóban dolgozó lány, aki elhajtotta az étteremből Adam Sandlert, mert nem ismerte fel. Dayanna simán közölte vele, hogy legalább még fél órát kell várnia egy asztalra, ezért az Az 50 első randiból, a Nagyfiúkból, vagy a Csontdarálóból ismert sztár inkább távozott a helyszínről.
A magyarok közel fele hazai szállodában üdülne a koronavírus-korlátozások feloldása után – mutat rá a Danubius Hotels és Opinio piackutató friss, reprezentatív felmérése. Legjobban egy tóparti pihenésre, egy új város felfedezésére és egy étteremre vágynak a nyaralást tervezők. A hotelek által nyújtott élmények közül leginkább a svédasztalt, a teljeskörű kiszolgálást, valamint a szabadidős programokat és a szórakozási lehetőségeket várják a válaszadók.
Egy veszprémi étterem az újranyitást követően olyan intézkedéseket hozott, amivel több embert is durván magára haragított. Hogy mi volt ennek az oka? Az, hogy új szabályrendeszük szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeknek barna tálcát adtak, amivel az étterem benti részén is étkezhetnek, az igazolvány nélküliek pedig fehér tálcán vehették magukhoz a kívánt menüt, és csak a teraszon fogyaszthatják el választott ételüket.
New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag növényi alapú ételek készítésére.
Kíméletlenül osztja a szerinte igazságtalan negatív értékeléseket adó vendégeket egy kínai étterem tulajdonosnője.
A minap került nyilvánosságra az a példátlan eljárás, miszerint a budapesti Árkádban lévő Freshland éttermet egyik napról a másikra befalazták. Azóta a franchise hálózat győri Árkádban lévő étterme is hasonló sorsra jutott – mondják a tulajdonosok, akik több, hasonlóan nehéz helyzetben lévő ágazati szereplővel közösen egy, a bajbajutott vendéglátósok megsegítését célzó javaslatcsomagot is összeállítottak.
A kormány változtat a vendéglátóiparban és a turizmusban érdekelt vállalkozók megsegítése érdekében. Az intézkedés lényege, hogy az utólagos finanszírozás helyett az igénylők előre megkapják majd az állami bértámogatást.
Olaszországban a korlátozások feloldásának első napján megrohamozták a bárok teraszait és a múzeumokat.
Egyedi alkalmazások fejlesztésével támogatja egy magyar start up a nehéz helyzetbe került éttermeket. A jelentkező éttermek részére most induló befektetés nélkül elkészítik a vendéglátóhely egyedi megjelenésű applikációját, amelyen keresztül közvetlenül fogadhatnak rendeléseket, értesíthetik az ügyfeleiket, gyorsan és hatékonyan indíthatnak elviteles, vagy házhozszállítás szolgáltatást.
Szomorú hírt jelentett be Instagram-oldalán Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf, akit az ország a Konyhafőnök című műsorban ismert meg.