Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Chilis rántott karfiol

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej karfiol
  • 1/4 csésze langyos víz
  • 1/2 csésze liszt
  • csipet só
  • A chilis bevonathoz:
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek chiliszósz
  • 1/4 csésze fehérborecet
  • 1 tk szójaszósz
  • A mogyoróvajas szószhoz:
  • 3 ek mogyoróvaj
  • 2 ek fehérborecet
  • 2 ek citromlé
  • 2 tk gyömbér (őrölt)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 tk agaveszirup
  • kevés langyos víz
  • A tálaláshoz:
  • 1/2 db uborka

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 230 fokra. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk.
  2. A vizet a liszttel és kevés sóval csomómentesre keverjük. Ha túl száraznak találjuk, további langyos vizet adhatunk hozzá. Miután negyed óráig állni hagytuk, a karfioldarabokat megmártjuk benne, majd egy hőálló üvegtálba halmozzuk. 
  3. A karfiolt negyed órára sütőbe tesszük. Közben előkészítjük a chilis bevonatot: az összetevőket egy serpenyőbe öntjük, majd kevergetjük, és felmelegítjük. (Ne forraljuk fel!)
  4. Miután a karfiol megsült, egy tálba tesszük, majd leöntjük a chilis öntettel és összerázzuk. További 3-4 percre sütőbe tesszük.
  5. A mogyoróvajas szósz összetevőit összekeverjük egy tálban, végül annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. A szószt és a karfiolt csíkokra vágott uborkával tálaljuk.

RAKOTT KARFIOL QUINOÁVAL>>> 

SÜTŐBEN SÜLT RÁNTOTT KARFIOL>>> 

TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL>>> 

Agaveszirup helyett használhatunk juharszirupot is, de akár hasonló állagú mézet is, ha nem a kizárólag növényi alapú táplálkozás követői vagyunk.

Ezek is érdekelhetnek