Mogyoróvaj

Receptek mogyoróvaj hozzávalóval

Leírás

A mogyoróvaj hazánkban is egyre népszerűbb hozzávaló. A tengerentúlon már évtizedek óta rajonganak érte, napjainkban az Európai gasztronómiai is egyre inkább befogadta. Leginkább süteményekhez lehet használni - mogyoróvajas kekszek, sajttorták, palacsinták shake-ek, vendégváró falatok-, nemcsak finomak, hanem még egészségesek is. Tökéletes tápanyagforrás, hiszen van benne bőven nemcsak fehérje, hanem zsír, rost, vitaminok, és ásványi anyagok is, nem véletlenül olyan népszerű a sportolók, diétázók körében. Nagyban hozzájárul az egészséges izomépítéshez, de a látásra, szívre, és az agyra is jó hatással van.

Meglepő, de az amerikai háztartások körülbelül háromnegyedében megtalálható a mogyoróvaj. Gyakorlatilag úgy fogyasztják, mint mi a Nutellát, és hasonló kakaós, mogyorós krémeket. Palacsintára, pirítóssal, muffinhoz, vajas keksz töltelékhez, turmixokhoz, tejes desszertekhez, zabkásákhoz fogyasztják. Találd meg te is mogyoróvajas receptjeink között a kedvencedet!

Tápérték(100 g)
598 kcal Energia
51.4 g Zsír
17.3 g Szénhidrát
22.2 g Fehérje
Mogyoróvaj receptek (71 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.