1 evőkanál friss zöldfűszer keverék (vagy mélyfagyasztott)
5 dkg apróra vágott szalámi
5 dkg apróra vágott sonka
5 dkg apróra vágott húsos szalonna
12,5 dkg apróra vágott mozzarella sajt
só ízlés szerint
1 kávéskanál bors
A kenéshez:
1 felvert tojás (közepes méretű)
Elkészítés
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A töltelékhez a hozzávalókat a fenti sorrendben egy keverőedényben tesszük, és jól elkeverjük.
A megkelt tésztát még egyszer átgyúrjuk, és 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval 7 cm átmérőjű lapokat szaggatunk belőle.
Egy teáskanállal pici kupacokat formázunk a töltelékből, és megtöltjük a lapok egyik felét. A tészta másik felét áthajtjuk a tölteléken, széleit összefogjuk, és picit összenyomjuk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
Az így elkészült calzonettiket a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a felületét megkenjük tojással. A tepsit a180fokra előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a süteményt 15 percig sütjük.