Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyagombóc II.

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, hagyjuk kissé kihűlni, majd meghámozzuk.
  2. Egy keverőtálba krumplinyomón átnyomjuk a főtt krumplit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Beleütjük a két tojást, kézzel jól elkeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. (Vizet vagy más folyadékot nem kell adni hozzá!)
  4. Kézzel pingponglabda méretű gombócokat formálunk a masszából, amit lobogó, sós, kis olajat tartalmazó vízben addig főzünk, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére.
  5. A burgonyagombócot sült libacomb, sült oldalas mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Szaftos sült húsok köreteként tálalom, általában párolt káposzta is jár az így szervírozott ételekhez.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek