Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borkrémtorta

MME MME
1 5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kerek piskóta
  • A borkrémhez:
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 4 zselatinlap
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 citrom
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • fehér szőlő
  • 10 dkg eper
  • 1 tasak színtelen tortabevonó zselé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótát vízszintesen kettészeljük, majd az egyik korongot beletesszük egy tortaformába. A krémhez a zselatinlapokat vízbe áztatjuk, a tejszínt pedig habbá verjük, és hidegre tesszük. A kristálycukrot, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot meglocsoljuk a citrom kifacsart elvével és a borral, majd reszelt citromhéjjal ízesítjük. Addig kevergetjük forró vízfürdő felett, amíg tömege jól megnő. Levesszük, és folyamatosan kavargatva kihűtjük. A zselatint kis lángon felolvasztjuk, majd langyosra keverjük. A tejszínből habot készítünk, és egyharmadát a zselatinnal együtt a krémbe dolgozzuk. A krém nagy részét a formában lévő piskótára kenjük, tetejére tesszük a másik lapot, és a maradék krémet rákenjük. Hűtőbe rakjuk, pihentetjük másfél órán keresztül.

A szőlőszemeket kettévágjuk és kimagozzuk, az epret kettévágjuk. A szőlővel körkörösen beborítjuk a torta tetejét, majd közepén elrendezzük az epret. A használati utasításnak megfelelően elkészítjük a zselét, bevonjuk vele a tortát, és újabb 20 percre hűtőbe tesszük. Óvatosan kivesszük a formából, majd felszeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss