Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyire vagy boldog? Ezek az édességek veled is csodát tesznek

Tudtad, hogy szerdán lesz a boldogság nemzetközi napja? Március 20-án tehát egyáltalán nem ér szomorkodni, éppen ezért ajánlunk néhány igazán finom édességet, amelyektől olyan jó kedved lesz, hogy evés után azonnal táncra perdülsz majd.

Érdemes tudni, hogy a boldogság nemzetközi napja egy aprócska, himalájai buddhista királyságból, Bhutánból származik. Itt álmodták meg ugyanis a "Bruttó Nemzeti Boldogság" fogalmát, amelynek segítségével a lakosság jólétét, tényleges boldogságát lehet felmérni.


Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át. A következő évben pedig már az egész világon ünnepelték a boldogságot.

Nem titok, hogy az élelmiszerekben található bizonyos tápanyagok elősegítik a boldogsághormonok termelődését. A 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé például kifejezetten ajánlott, ha kissé lehangoltak vagyunk.

Most pedig íme három boldogságfokozó édesség receptje, amit nem csak holnap, hanem bármikor érdemes elkészítened!

1. HABOS-CSOKIS RETRO SÜTI: ÍGY KÉSZÜL A NÉGER KOCKA >>>

2. RIGÓJANCSI, AHOGY MI SZERETJÜK >>> 

3. Sacher torta a boldogság világnapján is >>> 

Ha még több édesség receptet szeretnél kipróbálni, akkor látogass el Youtube csatornákra, ahol rengeteg videót találhatsz, természetesen nem csak desszert témakörben. Emellett érdemes TikTok-fiókunkat is felkeresni, ahol szintén számos izgalmas receptötlettel lehetsz gazdagabb. Ha pedig elkészíted kedvenc ételedet, és lefotózod azt, akkor nyugodtan meg is oszthatod a Mindmegette közösségével a Facebook csoportunkban. 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss