Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Báránypecsenye franciásan

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az egyben hagyott báránygerincet megtisztítjuk, megmossuk, és 2 óra hosszat tejben áztatjuk. Szitára téve lecsöpögtetjük róla a tejet, besózzuk, és állni hagyjuk.

Serpenyőbe tesszük, és a tűzhelyen jól átmelegítjük.

Ezalatt 15 dkg vajból, három kanál lisztből és kellő mennyiségű tejszínből sűrű pépet főzünk. Bekenjük vele a bárányhúst, és sütőben, erős tűznél megsütjük.

Mikor már szépen kezd pirulni, rövid időközökben 5-6 alkalommal vastagon megkenjük vajjal.

A héjában főtt burgonyát félbevágjuk, és sütőben kissé megperzseljük.

A ceruzababot roppanósra főzzük, majd pár szálat baconszeletekbe tekerünk, és szintén egy kicsit megperzseljük a sütőben, így kínáljuk a bárány mellé köretnek.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss