Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balzsamos hagymamártás

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az olívaolajat és a vajat felmelegítjük, belerakjuk, a vékonyra szeletelt hagymát, majd fedő alatt, kis lángon, 10 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a cukrot, a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, majd újabb 5 percig főzzük.

3. Hozzáöntjük a húslevest, majd fedő nélkül 5 percig főzzük.

4. Kikeverjük a lisztet kis vízzel, majd a hagymához adjuk, és nagy lángon addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk.

Megjegyzés

Kitűnő mártás különböző húsételekhez, főleg sült kolbászhoz.
- Morden

Ezek is érdekelhetnek

Friss