Elkészítés: A vöröshagymát, a paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A hagymákat zsiradékon üvegesre dinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, míg a lé besűrűsödik. Beletesszük a paprikát, tovább főzzük, míg puha nem lesz. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
Ezután hozzáadjuk a kicsontozott, felkockázott pulykahúst. Ha a hús levet eresztett, azt elfőzzük annyira, hogy a hús kilátsszon a léből, majd beletesszük a feldarabolt paradicsomot.
Fűszerezzük, felforraljuk, rászórjuk a
fűszerpaprikát, és addig főzzük, míg a hús megpuhul. A pörkölt levét mindig pótoljuk, hogy a húst éppen ellepje, de a végére azt is elfőzzük, hogy a hús kilátsszon.
Ekkor hozzáadjuk a vörösbabot annyi lével, hogy elfedje a húst, összeforraljuk.
Tálaláskor tejföllel és Erős Pistával is ízesíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre