A krumplikat héjában felteszem főni.
A cukkinit szeletelem, majd kockára, a paprikákat (egy chilit félreteszek) karikára vágom, a paradicsomot darabolom, a hagymákat és a petrezselymet aprítom.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, a cukkinit és a paradicsomot. Párolom, majd öntök bele egy kevés vizet, fűszerezem. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a kolbászt, öntök bele vörösbort. A végén keverek bele tejfölt és főzőtejszínt.
Közben a főtt krumplikat megpucoltam, s egy másik serpenyőben kevés olajon egy kicsit megpirítottam, végül meghintettem petrezselyemmel. Tálalok, rakok a tányérra 3 szem krumplit, mellé szedek pörköltet, s a tányér közepére teszek egy chili paprikát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre