Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Egy lábosba tesszük a reszelt almát (apró lyukú reszelőn reszeltem, mint a sajtot), rászórjuk a cukrot, a jól megmosott citrom reszelt héját és kifacsart levét. Ha felforrt és levet engedett, hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy 20×30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét belenyújtjuk, lekvárral megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk. A maradék tésztából rudakat sodrunk, és a tetejét berácsozzuk. A tetejére a cukrot a tojással kikeverjük, és a rácsokat lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült és kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral enyhén megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!