Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes brokkolikrémleves

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 20 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 ek étkezési keményítő
  • bors

Elkészítés

    1. A megtisztított brokkolit rózsáiraszedjük. A szárakat meghámozzuk, felaprítjuk.
    2. A vajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, felkcokázott hagymát. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat és -szárakat, majd néhány percig együtt pirítjuk. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve 15 percig főzzük. A főzési idő felénél kiszedünk néhány brokkolirózsát, és félretesszük azokat. Végül botmixerrel pürésítjük a levest.
    3. A tejszíntsimára keverjük az étkezési keményítővel, majd a levesbe csorgatjuk, és 1-2 percigforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután beleforgatjuk a félretett brokkolirózsákat. Végül tányérokbamerjük, és azonnal tálaljuk. Pirított kenyérkocka illik hozzá.
Tálalhatod 1 marék száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulával.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin