Paradicsomos húsgombóc

default user icon
19 4.8/5

Hozzávalók

  • 60 dkg darált hús
  • 1 bögre rizs
  • 1 db hagyma (kisebb)
  • 1 db tojás
  • 1-2 doboz paradicsompüré
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 db leveskocka
  • 1 ek liszt
  • bors
  • ételízesítő
  • cukor

Elkészítés

    1. A felaprított hagymát a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a rizst és a tojást, majd megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel. Hozzáadjuk a babérlevelet, összegyúrjuk, amíg formázható masszát kapunk.
    2. Egy nagyobb edényben kb. 2 liter vizet forralunk, és beledobjuk a leveskockát. A masszából kézzel kisebb alma nagyságú gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük. Lefedve kb. 1 óráig közepes lángon főzzük. Szükség szerint a főzőlevet pótoljuk, mert a gombócok szépen megdagadnak. Kivesszük a gombócokat, és félretesszük.
    3. A paradicsompürét egy kevés vízzel és a liszttel simára keverjük, és a főzőlébe öntjük. Felfőzzük, és ízlés szerint cukorral és sóval ízesítjük. A gombócokat visszahelyezve tálaljuk, sós vízben főtt burgonyát is kínálunk hozzá.

      Paradicsomos receptek >>> 

      Hagyományos és házias receptek >>> 

      Magyaros ízek >>> 

Megjegyzés

Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények lesznek a gombócok. Főzésnél nem szabad zubognia, mert széteshetnek a gombócok.

Nem baj, ha rizsszemek vagy húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.

Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedem.

szolcash
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szilvia3083 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom!!!!! köszi
duracelltomi 2 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, nagyon finom lett!
Tomasito 3 évvel ezelőtt
Szupeer! Köszönet a receptért,Én ma készítem el életem első húsgombócát! :)
19880924 3 évvel ezelőtt
Jajjj nagyon jo ez a recept holnapi ebédunk meg is van KOSZONET!!!!
Sirrka 4 évvel ezelőtt
Szuper recept, pont ez kellett, mert nem volt itthon, csak egy (nagyobb) konzerv sűrített paradicsomom. :) Én a rizst nyersen tettem bele, de így is jó volt, nem kellett ott strázsálni a gombócok mellett, hanem szépen megfőtt. Köszi!
bakersevee 5 évvel ezelőtt
Én úgy csináltam, ahogy Smicike ajánlotta :) előre megfőztem a rizst és úgy kevertem össze... :) egyébként meg tettem hozzá bazsalikomot meg egy kis pirospaprikát is :) és a babérlevelet akkor raktam bele, amikor már a gombócok elhelyezkedtek a főzővízben! :) Nagyon fincsi, köszi a receptet! :)
lucius61 5 évvel ezelőtt
Jah! és mit csinálunk a Babérlevéllel? :D
smicike 5 évvel ezelőtt
Ha a gombóckészítés előtt megpirítjátok és puhára főzitek a rizst, majd így keveritek össze, hamarabb készen lesznek a gombócok és bizti nem haraptok kemény a rizsszemre evés közben!;)
ramcsika01 5 évvel ezelőtt
Most találtam meg egy másik oldalon is. Ott azt írja a recept, hogy paradicsomkonzerv, vagy kockázott friss paradicsom. Persze, gondolom, héja lehúzva. Mennyiségre meg ugyanaz, mintha konzervet használnál. Azt hiszem, én holnap kipróbálom.
ramcsika01 5 évvel ezelőtt
Én is pont ezt akartam kérdezni, mert a rengeteg paradicsomomtól akarok szabadulni. A Stahl oldalát én sem nézem, így tök jó, hogy itt viszont megtaláltam ezt a receptet. Köszi!

Hasonló Receptek

Magazin