Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos húsgombóc

default user icon
20 4.9/5

Hozzávalók

  • 1 db hagyma (kisebb)
  • 60 dkg darált hús
  • 1 bögre rizs
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 db leveskocka
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 1-2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 2 ek cukor

Elkészítés

    1. A megtisztított, felaprított hagymát a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a rizst és a tojást, majd megsózzuk, megborsozzuk. Összegyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk.
    2. Egy nagyobb lábasban kb. 2 liter sós vizet forralunk, és beledobjuk a leveskockát. Azután hozzáadjuk a paradicsompürét. A darált húsos masszából kézzel kisebb alma nagyságú gombócokat formázunk, és a lábasba tesszük őket. Közepes lángon, lefedve kb. 1 órán keresztül főzzük. Szükség szerint a főzőlevet pótoljuk egy kevés vízzel, mert a gombócok szépen megdagadnak. Végül kivesszük őket, és félretesszük.
    3. Az olajon a liszttel rántást készítünk, és a főzőlébe öntjük. Felfőzzük, majd a cukorral, valamint ízlés szerint sóval ízesítjük. Visszahelyezzük a gombócokat, és további 2 percig főzzük. Sós vízben főtt burgonyával kínálhatjuk.

      Paradicsomos receptek >>> 

      Hagyományos és házias receptek >>> 

      Magyaros ízek >>> 

Megjegyzés

Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények lesznek a gombócok. Főzésnél nem szabad zubognia, mert széteshetnek a gombócok.

Nem baj, ha rizsszemek vagy húsdarabkák válnak le, mert a mártást gazdagítják.

Egy idő után kiveszek és kettévágok egy gombócot, ellenőrzöm, hogy a közepén is puha-e a rizs. Ha igen, tálra szedem.

szolcash
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

séfmacska
Remek recept, kipróbáltam! :) Kicsit tovább hagytam a paradicsomos lében rotyogni, hogy összeérjenek az ízek.
szilvia3083
Nagyon finom!!!!! köszi
duracelltomi
Köszi a receptet, nagyon finom lett!
Tomasito
Szupeer! Köszönet a receptért,Én ma készítem el életem első húsgombócát! :)
19880924
Jajjj nagyon jo ez a recept holnapi ebédunk meg is van KOSZONET!!!!
Sirrka
Szuper recept, pont ez kellett, mert nem volt itthon, csak egy (nagyobb) konzerv sűrített paradicsomom. :) Én a rizst nyersen tettem bele, de így is jó volt, nem kellett ott strázsálni a gombócok mellett, hanem szépen megfőtt. Köszi!
bakersevee
Én úgy csináltam, ahogy Smicike ajánlotta :) előre megfőztem a rizst és úgy kevertem össze... :) egyébként meg tettem hozzá bazsalikomot meg egy kis pirospaprikát is :) és a babérlevelet akkor raktam bele, amikor már a gombócok elhelyezkedtek a főzővízben! :) Nagyon fincsi, köszi a receptet! :)
lucius61
Jah! és mit csinálunk a Babérlevéllel? :D
smicike
Ha a gombóckészítés előtt megpirítjátok és puhára főzitek a rizst, majd így keveritek össze, hamarabb készen lesznek a gombócok és bizti nem haraptok kemény a rizsszemre evés közben!;)
ramcsika01
Most találtam meg egy másik oldalon is. Ott azt írja a recept, hogy paradicsomkonzerv, vagy kockázott friss paradicsom. Persze, gondolom, héja lehúzva. Mennyiségre meg ugyanaz, mintha konzervet használnál. Azt hiszem, én holnap kipróbálom.

Hasonló Receptek

Magazin