hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgolyó sajttal sütve

50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk. A zsemlét, a darált húst, a sót, borsot, a zúzott fokhagymát, szárított petrezselymet, a tojást, a parmezánt összekeverjük. A masszából golyókat formázunk.
  2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a húsgombócokat elősütjük, csak annyira, hogy megpiruljon egy kicsit, majd kiszedjük.
  3. A visszamaradt olajon üvegsre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, a vizet és a sűrített paradicsomot és összeforraljuk. Megszórjuk szárított bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, szárított chilivel.
  4. A húsgolyókat visszatesszük a paradicsomszószba. Lefedve 10 percig főzzük, majd mozzarella karikákat vágunk a tetejére, megszórjuk reszelt trappista sajttal és reszelt parmezánnal, végül további 15 percig sütjük. Forrón kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a paradicsomos húsgombóc sajttal gazdagítva!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss