Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai spagetti - a klasszikus recept

Hozzávalók

  • 25 dkg darált hús (ha lehet, marha)
  • 3 dl passzírozott paradicsom (passata)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregáno
  • 1 tk bazsalikom
  • bors
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db zellerszár levéllel
  • 2-3 csepp édesítő vagy egy csipet cukor
  • 2 ek olívaolaj
  • 25 dkg spagetti
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük. Az olajon sárgára pirítjuk a hagymát, rátesszük a húst, megszórjuk a sóval, a borssal, a bazsalikommal és az oregánóval. Addig kevergetjük, míg fehéredni kezd, ekkor felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk a répát és a zellerszárat, felöntjük egy kevés vízzel, hogy a megszokott állagnál hígabb szaftot kapjunk. Fedő alatt, alacsony lángon 1 órát főzzük.
    2. Öt perccel a főzési idő letelte előtt belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadunk pár csepp édesítőt (vagy egy-két csipet cukrot). Amikor kész, megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
    3. Közben kifőzzük a spagettit, a csomagoláson található utasítás szerint, és lereszeljük a sajtot. Tálaláskor egy adag tésztát a tányérra teszünk, rákanalazzuk a szószt, és megszórjuk sajttal.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin