Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 2 ek pirospaprika
  • olaj
  • 1 ek paradicsompüré

Elkészítés

    1. A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd megpirítjuk. 
    2. Lehúzzuk a lábast a tűzhelyről, megszórjuk a pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát, és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, paradicsompürét teszünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
    3. Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.


      HÚSGOMBÓCOS PAPRIKÁS KRUMPLI >>>
       

      Még több magyaros fogás >>>

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

ZsemleFeri
Életem első paprikás krumplija, de fantasztikusan sikerült. A párom is oda volt érte és agyon dicsérte, pedig ez ritka dolog nála. Nagyon elégedett voltam. 5 csillag!
xDLOLITA199
jó ízt ad neki egy kis pörköltszaft kocka.
Kicsi Josie
Én mindig teszek bele csipetkét is, mert imádom (1 tojást + annyi liszt, hogy gombóc legyen belőle és belecsípkedem). Anyukám is mindig tett bele. Köményt teszek bele, mert szeretem az ízét, fokhagymát néha igen, néha nem. Fincsi!
evanagyi
En meg borsot sem teszek a paprikaskrumpliba. Ahanyszor csinalom, megis mindig mas, mert kedvemtol es krumplitol fuggoen kockara, vekonyan vagy vastagon hosszaban szeletelem a krumplit, es erdekes, ettol meg az ize is mas lesz. Ujabban en is szoktam egy marek fodros szelu kockatesztat fozni bele. Egyszer tobb lett a leve a kelletenel, es igy segitettem a dolgon, nagyon bejott. A paradicsomot kimondottan nem szeretem benne, nekem savanyuva teszi az etelt, de ha van-, egy zoldpaprikat , vagy egy darab eros paprikat szivesen teszek bele egybe, amit a vegen kiveszek. Szerintem a vilagon nincs jobb etel. Nem is ertem, hogy miert csak mi magyarok keszitjuk.:)
Gaddemon
Én sem rakok bele fokhagymát. Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van.
Rose013
Én fokhagymát nem szoktam belerakni, mert szerintem felesleges (ez személyes vélemény). Köményt meg végképp nem. Ez a recept szerintem tökéletes, bár mi sokszor a kolbászt is kihagyjuk, mert nem nagyon szeretjük. Egyszerű étel de isteni.
csabbooca
egyetértek, fokhagyma az aranygaluskát leszámítva kábé mindenbe kell :)
adrianita
Miért furcsállja mindenki a fokhagymát? Szerintem nagyon is jó!!Egészséges, arról nem is beszélve, hogy nagyon finom lesz tőle!Nem kell félni a fokhagymától..De ez az én véleményem!Édesapám mondja mindig viccesen, mikor megkérdi, mennyi fokhagymát tettem az ételbe: \"Kevés!!!\" Vagyis abból sosem elég:DDDDD
palmica
Én még jobban túlkombinálom, mert nálam a paprikás krumpli ilyen: 6-8 dkg kolozsvári szalonna megpirítva, rá 3 fej hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1-1 paprika és paradicsom, kicsit párolom, rá a pirospaprika, víz és a krumpli. Kb fél óra után mehet bele a kolbi és akkor jó, ha a szaftja jól besűrüsödik. Mi így szeretjük, isteni finom.
KisPaintballer
Akkor én biztosan túlkombinálom, mert paprikát és paradicsomot elvágva, vagy pár kanál üveges lecsót mindig teszek bele... :P Fokhagymát viszont soha nem tettem bele, a mai napon ez a verzió is kipróbálásra kerül.
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes