Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos húsgombócok sütőben sütve

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, megdinszteljük a felforrósított olajon. Összedolgozzuk a kétféle darált húst, az újhagymát és a kinyomkodott zsemlét. Sózzuk, borsozzuk meg, majd nedves kézzel formázzunk a masszából apró gombócokat.
  2. A paradicsomot tűzálló tálba öntjük. Hozzáadjuk a meghámozott, összezúzott fokhagymát, a meghámozott, felkockázott sárgarépát, a babért és a leöblített kakukkfű lecsipkedett leveleit.
  3. Hozzáöntjük a vörösbort, és közepes lángon felforraljuk. A gombócokat egy tálba tesszük, alufóliával lefedjük, majd180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Kakukkfűvel meghintve tálaljuk.

    13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>> 

    11 HÚSGOMBÓCOS ÉTEL, AMIT MINDENKI IMÁD >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss