Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Magyaros tepsis krumpli

default user icon
1 3.7/5

Hozzávalók

  • 3 nagy fej hagyma
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 4 ek olaj
  • 2 ek finomliszt
  • 2 mk pirospaprika (a fele lehet csípős)
  • 8 dl tej
  • 30 dkg sajt (trappista vagy füstölt)

Elkészítés

    1.  hagymát apróra vágjuk, a sonkát és a szalonnát felkockázzuk. A burgonyát és a kolbászt vékony karikákra szeleteljük. 
    2. A hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk liszttel és fél percig pirítjuk. Ekkor megszórjuk a pirospaprikával is, elkeverjük, majd rögtön felöntjük a tejjel, és felforraljuk.
    3. Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezzük a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózunk, és meglocsolunk a hagymás-paprikás tejjel. Így folytatjuk, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére hagymás-paprikás tejet öntünk.
    4. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és további 5 percig sütjük.

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

    TEPSIS ÉS RAKOTT KRUMPLI: 13 OLCSÓ ÉS EGYSZERŰ BURGONYÁS ÉTEL >>> 

    14 OLCSÓ ÉS GYORS VACSORA HÓ VÉGÉRE, AMIVEL MINDEKI JÓL LAKIK! >>> 

Megjegyzés

Csak azt tudom mondani mint itt a saját receptjéről mindenki: isteni! Elég nehéz étel, de megéri!
A liszt-szórást nem szabad kihagyni, különben könnyen tejes krumplilevesnek titulálható.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ildici12
Én már kipróbáltam, tényleg nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin