Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös medvehagymaleves

Hozzávalók

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 1-2 db krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 2 tk ételízesítő
  • 1/2 db citrom (leve)
  • 6 dl víz
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés

    1. A medvehagymát apróra vágjuk, az újhagymát vékonyan felszeleteljük úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk.
    2. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát, szintén pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, ráfacsarjuk a citromlevet, és felöntjük a vízzel.
    3. Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel pépesítjük. Tálalásig melegen tartjuk. (Ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen.)

    TOJÁSOS GALUSKA SPENÓTOS-MEDVEHAGYMÁS SZÓSSZAL>>> 

    MEDVEHAGYMÁS SAJTKRÉM>>> 

    MEDVEHAGYMÁS-SAJTOS CSIGA>>> 

     

Megjegyzés

Tálalás előtt szedjük a krémlevest tányérba, olívaolajjal csepegtessük meg, és ízlés szerint pirítóssal kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin