Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos brassói

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 4 gerezd fok hagyma
  • bors
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kg burgonya
  • olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés

    1. A megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és fél percig pirítjuk.
    2. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a vizet mindig pótoljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a majoránnát. A végén ne csak zsír maradjon a húson, hanem párolószaft is, ami kb. 1 dl lehet.
    3. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Olajban vagy zsírban kisütjük (lehet a kettő keveréke is), majd összekeverjük a szaftos hússal. 

    3 TRÜKK, HOGY IGAZÁN FINOM ÉS SZAFTOS LEGYEN A BRASSÓI >>> 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

    11 SZAFTOS BRASSÓI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

Megjegyzés

Savanyúság, saláta feltétlenül kell hozzá.

kovacsagi58
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin