Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Cikk
MME
A lángosról legtöbbünknek a nyár jut eszébe, és bár az időjárás most nem épp ezt az irányt követi, egy finom sajtos-tejfölösnek képtelenség ellenállni. Ki tudja, talán a hideget is elűzzük vele.
A magyar konyha egyik megkerülhetetlen hozzávalója a tejföl. Magas zsírtartalma miatt azonban a fogyókúra idején jobb, ha minimálisra csökkentjük a fogyasztását. Vagy használhatunk egy fehérjedús alternatívát.
Pataki Nóra
Nem véletlenül szeretjük a tejfölös süteményeket: ha ez a tejtermék kerül a desszertbe, a végeredmény biztosan lágy, puha és omlós lesz. Próbáld ki, készítsd el a mi kedvenc, egyszerű és olcsó tejfölös süti receptjeinket!
Szekeres Lajosné Klári
Még annak is szolgálhat újdonsággal Borbás Marcsi nokedli-trükkje, aki nagyüzemben és rendszeresen készít galuskát köretnek!
Vidék Íze
Tejföl nélkül elképzelhetetlen a magyar konyha, hiszen használjuk levesekhez, főételekhez, de még desszertekhez is. A rakott ételekhez is elengedhetetlen, hiszen a tejföltől lesznek szaftosak és krémesek. Íme 7 tejfölös rakottas, amit imádunk.
A klasszikus menzás kaják listájának elején biztosan ott tanyázik a zöldbabfőzelék, amiből a legtöbb helyen még akkor sem repetáztak, ha éppen volt rá lehetőség. Persze egyszer-kétszer azért az óvodák és iskolák konyháin is történtek csodák a főzelék ízét és állagát tekintve, ám hogy ezeket az emlékeket megszépítsük, most hoztunk egy hibátlan receptet. Ezt imádni fogjátok!
Kovács Marcsi
Kellemetlen, ha főzés vagy sütés közben döbbenünk rá, hogy hiányzik egy fontos alapanyag. Ha natúr joghurt nincs otthon, ne ess pánikba és ne rohanj a boltba: nézz körül, hátha találsz olyan helyettesítőt, amit nyugodtan használhatsz.
Csilla
A legnépszerűbb, Alföldi Tej Kft. által gyártott tejfölöket vonják ki a forgalomból, részben mikrobiológiai szennyezettség miatt, részben pedig mert a termékek érzékszervi elváltozást mutatnak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.
Papikné Veress Andrea
Ahány ország, annyi étkezési szokás. Külföldi utazásaink során mi magyarok is sokszor furcsálljuk, hogy más országokban milyen ételeket fogyasztanak, vagy milyen eljárással készítenek el egy-egy fogást. Ez fordítva is igaz. Íme néhány magyar étkezési szokás, ami előtt értetlenül állnak a külföldiek.
Bottyán Emese
Nincs olyan elrontott étel, amit ne lehetne feljavítani egy nagyobb dózis tejföllel - tartja a mondás, amit mi azzal egészítenénk ki: van olyan étel, ami viszont tökéletesen élvezhetetlen tejföl nélkül! Ezekből szedtünk össze nektek egy csokorra valót.
Juhász Évi
Videó
Aligha van olyan ember, aki ne szeretné a rakott krumplit. Ez a magyar klasszikus sokak kedvence, egyszerű, laktató étel, amit a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében könnyen lehet variálni. Mi ezúttal sült kolbászos változatot készítettünk.
Legyen szó kelt tésztáról, főzelékekről, húsokról, vagy salátákról, a magyarok egyik kedvenc alapanyaga, a tejföl, mindenhez jól áll. Ha te is szereted, akkor inspirálódj ezekkel a receptekkel!
Legújabb Szupermenta terméktesztjén a 20%-os zsírtartalmú tejfölöket ellenőrizte élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 31 tejfölből 15-tel szemben kellett valamilyen probléma miatt eljárást indítani, amiből 3 esetben élelmiszerellenőrzési bírságot is kiszabtak a Nébih ellenőrei.
Jelentősen drágulhat a közeljövőben a tejföl, ha nem hagy alább a világban tomboló vajmánia.
Török Zsuzsa
Ismerd meg a habarás, az egyik alapvető konyhai eljárás fortélyait, hogy számodra is sima ügy legyen a levesek, főzelékek, szószok, mártások vagy raguk sűrítése!