Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros citromos sertésraguleves

Hozzávalók

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 25 dkg zöldség (vegyes gyorsfagyasztott, pl.: sárgarépa, fehérrépa, borsó, zeller)
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 csokor kapor (friss)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1/2 db citrom
  • kevés fehérbor (száraz)
  • kevés csemegepaprika (őrölt)
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek főzőtejszín
  • 1 tk keményítő
  • 2 marék levestészta

Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, megsózzuk. Beletesszük a darabolt húst, fehéredésig pirítjuk. Ha a hús kifehéredett, enyhén megborsozzuk, majd hozzáöntünk kevés száraz fehérbort.
    2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul, úgy 25-30 percet jelent. A gyorsfagyasztott leveszöldség-keveréket is hozzáadjuk (készülhett friss, karikára vágott zöldségekből is). 
    3. Apróra vágjuk a zöldfűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belefacsarjuk. Hozzáadunk egy kevés őrölt paprikát, majd megkóstoljuk, és ha kell utánaízesítünk még. Ha a hús megpuhult, beletesszük a zöldfűszereket. 
    4. Eközben a tejszínből és a keményítőből csomómentes habarást készítünk,  majd állandó keverés mellett, hozzáadjuk a már elkészült leveshez.
    5. Az utolsó pecekben hozzáadjuk a levestésztát, és készre főzzük. Citromkarikával tálaljuk.

Megjegyzés

Receptem ötlete egy három éve, barátommal közösen elkészített vaddisznóból főzött bográcsos raguleves adaptációja, annál sokkal egyszerűbb formában.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin