Keress receptre vagy hozzávalóra

Klasszikus kakaós csiga

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj (a tepsi kikenénséhez és a tészta megkenéséhez)
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

    1. A robotgép keverőtáljába szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, az elhabart tojást, a sót, és a tejben, a pici cukorral felfuttatott élesztőt, és a dagasztókarral egynemű tésztát gyúrunk belőle.
    2. Ha összeállt, liszttel megszórjuk, kissé átgyúrjuk, majd letakarjuk, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
    3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk. Megszórjuk a cukrozott kakaóporral, feltekerjük, olvasztott vajjal lekenjük, és ujjnyi  vastag szeletekre vágjuk.
    4. A csigákat egy vastagon kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
    5. A kisült csigákat még forrón lekenjük tejjel. Ha beszívta, tálaljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin