Joghurtos paradicsomleves

Hozzávalók

  • 8 dkg lila hagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg joghurt
  • 1 dl tejszín + a tálaláshoz
  • 1 ek citromlé
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek paradicsompüré
  • 1 ek cukor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A megtisztított hagymát vágjuk finomra. A kétféle paradicsomot szintén aprítsuk fel. Keverjük simára a joghurtot, a tejszínt és a citromlevet. A bazsalikom lecsipkedett leveleit vágjuk vékony csíkokra.

    2.

    Forrósítsuk fel az olívaolajat, majd pirítsuk rajta a hagymát és a paradicsomot 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a cukrot. Öntsük fel 6 dl vízzel, forraljuk fel, majd főzzük 10 percig.

    3.

    Pürésítsük a levest botmixerrel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Forgassuk hozzá a citromos joghurtot. Tálaljuk néhány csepp tejszínnel és a friss bazsalikommal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek