hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült paradicsomleves cheddar sajtos pirítóssal

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A fokhagymagerezdeket héjastul szorosan alufóliába csomagoljuk.
  2. A megtisztított paradicsomokat félbevágjuk, a vágott oldalukkal felfelé egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük őket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk őket olívaolajjal. A tepsibe tesszük az alufóliába csomagolt fokhagymákat is.
  3. A sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a paradicsom megpuhul, kb. 40 percen át.
  4. A fokhagymákat kicsomagoljuk, és meghámozzuk a gerezdeket. A sült paradicsomokat (a levével együtt) és a sült fokhagymagerezdeket egy tálba tesszük, és botmixerrel addig mixeljük, amíg a paradicsom püré állagú nem lesz.
  5. A paradicsompürét egy edénybe tesszük, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, a pirospaprikát, a cukrot, valamint a zöldségleves alaplevet (vagyis a 4 bögre vízben feloldott zöldségleveskockákat). Lassú tűzön, fedő nélkül főzzük 25 percig. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  6. Ha elkészült a leves, 4 bögrébe töltjük. A bögréket egy alufóliával bélelt tepsire helyezzük.
  7. A bögrék tetejére egy-egy vajjal megkent bagett szeletet helyezünk, majd megszórjuk bőségesen reszelt cheddar sajttal.
  8. A leveseket 15-20 percig sütjük, majd a bögrékben, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk őket.

Nézd meg a sült paradicsomleves elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek