Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így töltsd fel a kamrád és a hűtőd, ha még kezdő vagy a konyhában

default user icon
MME
A fiatalok életében egyszer eljön az a pillanat, amikor elhagyják a szülői házat és saját lábra állnak. Ezzel a lépéssel pedig nem csak a családtól, de az otthon már jól megszokott finom házi koszttól is búcsút intenek. A költözés utáni pillanatokban ijesztő lehet a tudat, hogy nincs több gőzölgő húsleves, vagy friss rántott hús, azonban ez a helyzet közel sem olyan rémisztő, mint ahogyan azt sokan gondolják.

Most nekik mutatnánk néhány tuti élelmiszert, melyekkel ha feltöltik konyhájukat, nem hogy éhezni nem fognak, de még fenséges fogásokat is varázsolhatnak pillanatok alatt az asztalra. Ehhez nem kell mást tenni, mint a következő útmutatást betartani:  

Konzervek

A konzervek nagy előnye, hogy konyhakész, rögtön fogyasztásra alkalmas állapotban kerülnek bele az élelmiszerek. Egy hajtós nap után kifejezetten nagy segítség, ha már nem kell a vágódeszka felett görnyedve pucolni, darabolni, esetleg megfőzni az alapanyagokat. Ilyen például a kukorica- vagy borsókonzerv, a tonhalkonzerv és a paradicsomkonzerv is. Utóbbi akár életmentő is lehet szósz, vagy darabolt változatban is. 

Krumpli, Tészta és rizs

Ha a konyhaszekrényedet feltankolod rizzsel, krumplival és különböző tésztafélékkel, komoly meglepetés nem érhet, ha össze szeretnél dobni valamit ebédre, vagy akár vacsorára. Szinte minden tésztaétel villámgyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető, hasonlóan a rizshez és a krumplihoz, ráadásul sokáig eláll a szekrényben.  

Tojás és tartós tej

A hűtő alapfelszerelései közé tartozik a tej és a tojás. Persze csak akkor, ha nem vagy laktózérzékeny. A kettő kombinálásával villámgyors reggeliket lehet kreálni a konyhában, na és persze rengeteg energiát ad a szervezetnek. Ha ez a két alapanyag megtalálható a hűtődben, már biztosan nem halsz éhen. 

Fűszerek 

A só, a bors és a paprika elengedhetetlen egy magyar konyhában éppen úgy, ahogyan a cukor, a napraforgó-, vagy az olívaolaj. Ha ezeken az alapfűszereken túl még tovább színesíted az otthoni választékot mondjuk fokhagyma őrleménnyel, bazsalikommal, kaporral, majorannával, oregánóval, tárkonnyal, vagy petrezsejemmel, akkor még izgalmasabb ízvilágot varázsolhatsz ételeidnek. 

Fagyasztott élelmiszerek

A frigó fagyóját is érdemes megpakolni olyan élelmiszerekkel, melyek kiolvasztás után kiváló alapanyagot nyújtanak egy gyors ebéd, esetleg vacsora elkészítéséhez. Ilyenek például a vegyes zöldségfélék, a csirkemell, a darálthús, esetleg a fagyasztott gyümölcsök turmixohoz. 

11 kajatipp a fent említett alapanyagokból a reggelitől vacsoráig

Azon túl, hogy tippet adtunk az alapvető élelmiszerek és fűszerek beszerzésére, most segítünk abban is, mire használd fel őket. Nem kell konyhaművésznek lenned, hiszen arra törekedtünk a lista összeállításánál, hogy minél gyorsabban és egyszerűbben varázsolj valamilyen ételt, vagy italt az asztalodra úgy, hogy garantált sikerélmény legyen a végeredmény. Ha úgy érzed, ettől egy bonyolultabb menüt is meg tudnál főzni, akkor itt nyugodtan böngészhetsz a nehezebb receptek között.

1. FETÁS-PARADICSOMOS OMLETT 


2. TONHALAS-TOJÁSOS SZENDVICSKRÉM


3. HAGYOMÁNYOS ZÖLDBORSÓLEVES 


4. GYORS BABLEVES



5. DARÁLT HÚSOS RAKOTT KRUMPLI 


6. CSIRKEMELL ÉDESBURGONYA- ÉS KRUMPLIPÜRÉVEL


7. BOLOGNAI SPAGETTI


8. EGYSZERŰ BRASSÓI APRÓPECSENYE

9. PARADICSOMOS CSIRKÉS TÉSZTA

10. ÁFONYÁS TURMIX 

11. BANÁN-ALMA TURMIX 


8 ALAPVETŐ KONYHAI ESZKÖZ, AMIRE MINDEN KEZDŐNEK SZÜKSÉGE VAN  

5 KONYHAI ESZKÖZ AMIT MÁSRA IS HASZNÁLHATSZ, MINT AMIRE KITALÁLTÁK>>>

NÁLATOK IS VOLT OTTHON ILYEN? 7 KONYHAI ESZKÖZ A MÚLTBÓL

Ezek is érdekelhetnek

Friss