Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bolognai spagetti

default user icon
12 4/5

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 4 dkg parmezán
  • A mártáshoz:
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sárgarépa
  • zellerzöld
  • 1 db húsleveskocka
  • 0,5 dl olaj
  • 5 dkg húsos szalonna (felcsíkozva)
  • 25 dkg marhahús (darált)
  • 7 dkg paradicsompüré
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • cukor

Elkészítés

    1. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk, a zeller zöldjét finomra vágjuk.
    2. Felhevítjük az olajat, kicsit megpirítjuk benne a zöldséget és a szalonnát. 2 perc után hozzáadjuk a babérlevelet, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsom pürét és időként megkeverve 5 pecig pároljuk. Együtt pirítjuk, majd 1 dl vizet hozzáöntve puhára pároljuk 1 óra alatt. 
    3. A spagettit marokra fogva beleengedjük a végét a forró vízbe, s ahogy megpuhul, fokozatosan utánaengedjük, mindaddig, amíg a csomó vége belecsúszik a vízbe. Ha megfőtt, leszűrjük, tányérokban elosztjuk, a húsos mártást a tetejükre kanalazzuk. Reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

      BOLOGNAI PENNE, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD - VIDEÓ! >>> 

      Még több bolognai spagetti >>>

      Olasz finomságok >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

myaaaa
Finom lett, bár én telenyomtam plusz fűszerekkel (oregáno, bazsalikom, kakukkfű, pirospaprika, majoranna), mert mi nagyon fűszeresen étkezünk. Viszont nekem nagyon kevés lett benne a sűrített paradicsom, és sajnos nem volt több itthon. Összességében jó szívvel ajánlom répástól és zellerestől :)
jeneyzsu
Én nagyon szeretem benne a répát és a zellert, ne hagyjátok ki :)
vorsi0128
Lányok! A receptben zeller zöldje van, ti a gumóját írjátok. most akkor melyiket kell beletenni?
Krisztinka75
Biztosan finom, de nekem hiányzik az oregáno, bazsalikom, esetleg kakukkfű.
feketeildi8
Finom lett, de szerintem a szalonna teljesen felesleges bele, abszolút kihagyható.
csiripori
Kipróbáltam, és nagyon fincsi lett :) Bár diszkréten hallgatott róla a recept, hogy mit csináljak a szalonnával :)
emillio
Hát igen! Ahány ház, - annyi konyha, ha - ha! A zöldségek, - ha valóban telt ízeket akarunk, akkor elmaradhatatlanok! (Már ami a répát és a zellert illeti! És nem angol zellert, mert ez olasz étel lenne eredetileg! Tehát sárgarépa, zellergumó, esetleg fehérrépa, borjú vagy fiatal marha húsa nagyon apróra vágva, vagy darálva, - ki hogyan szereti! Én az olasz szalonnát a mi kitűnő, jó húsos kolozsvári szalonnánkkal helyettesítem, amit pici csíkokra vágva teszek a raguhoz!A raguból nem hiányozhat a már nálunk is kaphptó, és nem is drága eredeti olasz hámozott paradicsom konzerv!) Én a kész ragut egy jó evőkanál cukorral megszórom, és tejszínnel selymesítem! Nos ezt a ragut teszem az al dente főzött tésztára, mely lehet spagetti, makaróni, penne, vagy akár széles metélt is! Ha nincs parmezánunk, akkor nyugodtan megszórhatjuk másfajta sajttal is, egy a lényeg, - jó bőven! Hát - jó étvágyat!
farfallina7
Én úgy tanultam Olaszban, hogy sárgarépa és zeller szár( nem gumó és nem levél) reszelve vagy darabolva kell bele. Mondjuk én nem teszek bele szalonnát mert nem szeretjük. Érdemes sokat csinálni mert nagyon finom és gyorsan fogy.
liszizsuzsika
A híres, Londonban élő olasz séf, Carluccio bemutatta a TV paprikán, milyen a hagyományos bolognai mártás. Csak paradicsom, hagyma, só, bors és fokhagyma van benne, nagyon sokáig kell nagyon kis lángon masszává főzni. Szerintem ez olyan, mint pl. a pizza. Ahány ház....
Gaby55
Nagyon finom a zeller és a sárgarépa, de én reszelve teszem hozzá ( zeller gumó nem levél ) istenien megbolondítja.

Hasonló Receptek

Magazin