Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tonhalas-tojásos szendvicskrém

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tonhalat tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le (én kb. fél óráig hagytam, hogy teljesen lecsepegjen a leve). Ezután tegyük bele egy tálba, nyomjuk rá a citromlevet, majd villával kicsit törjük össze.

A tojásokat főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe, hogy lehűljön. Ezután pucoljuk le a héját, vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a tonhalhoz.

A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra, majd szintén adjuk hozzá a tonhalas tojáshoz.

A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután öntsük a tálban lévő halas tojáshoz, majd óvatosan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor ízesítsünk utána.

Végül tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a szendvicskrémet a hűtőből, majd ízlés szerint friss kenyérrel vagy péksüteménnyel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss