Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Finomfőzelék

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg karalábé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 tk cukor
  • 2 ek liszt
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • friss petrezselyem
  • 3-5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A megtisztított, felkockázott répát, karalábét, és a borsót egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megsózzuk - ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá -, és puhára főzzük.
    2. Ha minden zöldség megpuhult, behabarjuk: egy kis tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel és a tejjel, majd a zöldségek levéből is adunk hozzá, és beleöntjük a lábasunkba, besűrítjük vele a főzeléket.
    3. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, majd adhatunk hozzá egy kevés vajat is, hogy még krémesebb legyen. Ilyenkor borsozzuk és sózhatjuk még ha szükséges. Tetszőleges feltéttel kínáljuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    KAPROS TÖKFŐZELÉK VIRSLIVEL>>> 

    KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin