1. Kések
Biztos, hogy szükséged lesz háromféle késre: egy séfkésre, amivel nagyobb húsokat és zöldségeket darabolhatsz, egy recés élű késre, amivel el tudod vágni a kenyeret, és egy szeletelő késre, amivel kisebb zöldségeket, gyümölcsöket vagy sajtot tudsz szeletelni.
2. Vágódeszkák
A szeleteléshez és daraboláshoz nem csak késekre lesz szükséged, hanem vágódeszkákra is. A fa vágódeszkák kiválóak zöldségekhez és gyümölcsökhöz, a műanyag vágódeszkák pedig a húsokhoz.
3. Keverő tálak
Ha hozzálátsz például egy kevert süti elkészítéséhez, egyből megérted, mire gondolunk... A legjobb, ha több méretben is beszerzel belőlük, valamint ha olyan anyagból készülnek, amit egyaránt be tudsz tenni a mikróba, a sütőbe és a mosogatógépbe is.
4. Mérőeszközök
Ha nekiállsz sütni, akkor az első dolog, amire szükséged lesz, az a konyhai mérleg vagy a mérőpohár, hogy ki tudd mérni hány dkg lisztre vagy hány dl tejre lesz szükséged a kiszemelt desszert elkészítéséhez.
5. Konzervnyitó
Amikor előkerül egy konzerv kukorica, bab vagy csicseriborsó, akkor bizony ez az eszköz egyszerűen nélkülözhetetlen.
6. Szűrők
A tészta leszűrésétől kezdve a zöldségek és gyümölcsök átmosásáig ezt fogod használni, szóval nem árt ebből is többet, több méretben beszerezni.
7. Hámozó
Sokkal egyszerűbb ezzel megpucolni a krumplit, a répát vagy az uborkát, mint a késsel.
8. Fakanalak, merőkanalak, spatulák, habverők és konyhai fogók
Ha bármit főzni vagy sütni szeretnél, akkor ezek egyszerűen elengedhetetlen kellékek. A fakanál és a merőkanál levesekhez és szószokhoz szükséges, a habverő és spatula nagyon jól fog jönni a desszertek elkészítésénél, a konyhai fogó pedig a steak megfordításához lehet hatalmas segítség.