Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 alapvető konyhai eszköz, amire minden kezdőnek szüksége van 

default user icon
MME
Amikor elkezded berendezni a konyhádat, nehéz eldönteni, melyek a valóban elengedhetetlen konyhai eszközök - a tányérokon, poharakon, evőeszközökön és edényeken túl -, és melyek azok, amiket csak néha-néha fogsz használni sütés-főzés közben. Mutatjuk, miket érdemes beszerezned mindenképp!

1. Kések

Biztos, hogy szükséged lesz háromféle késre: egy séfkésre, amivel nagyobb húsokat és zöldségeket darabolhatsz, egy recés élű késre, amivel el tudod vágni a kenyeret, és egy szeletelő késre, amivel kisebb zöldségeket, gyümölcsöket vagy sajtot tudsz szeletelni.

2. Vágódeszkák

A szeleteléshez és daraboláshoz nem csak késekre lesz szükséged, hanem vágódeszkákra is. A fa vágódeszkák kiválóak zöldségekhez és gyümölcsökhöz, a műanyag vágódeszkák pedig a húsokhoz.

3. Keverő tálak

Ha hozzálátsz például egy kevert süti elkészítéséhez, egyből megérted, mire gondolunk... A legjobb, ha több méretben is beszerzel belőlük, valamint ha olyan anyagból készülnek, amit egyaránt be tudsz tenni a mikróba, a sütőbe és a mosogatógépbe is.

4. Mérőeszközök

Ha nekiállsz sütni, akkor az első dolog, amire szükséged lesz, az a konyhai mérleg vagy a mérőpohár, hogy ki tudd mérni hány dkg lisztre vagy hány dl tejre lesz szükséged a kiszemelt desszert elkészítéséhez. 

5. Konzervnyitó

Amikor előkerül egy konzerv kukorica, bab vagy csicseriborsó, akkor bizony ez az eszköz egyszerűen nélkülözhetetlen.

6. Szűrők

A tészta leszűrésétől kezdve a zöldségek és gyümölcsök átmosásáig ezt fogod használni, szóval nem árt ebből is többet, több méretben beszerezni.

7. Hámozó

Sokkal egyszerűbb ezzel megpucolni a krumplit, a répát vagy az uborkát, mint a késsel.

8. Fakanalak, merőkanalak, spatulák, habverők és konyhai fogók

Ha bármit főzni vagy sütni szeretnél, akkor ezek egyszerűen elengedhetetlen kellékek. A fakanál és a merőkanál levesekhez és szószokhoz szükséges, a habverő és spatula nagyon jól fog jönni a desszertek elkészítésénél, a konyhai fogó pedig a steak megfordításához lehet hatalmas segítség. 

5 KONYHAI ESZKÖZ AMIT MÁSRA IS HASZNÁLHATSZ, MINT AMIRE KITALÁLTÁK>>> 

NÁLATOK IS VOLT OTTHON ILYEN? 7 KONYHAI ESZKÖZ A MÚLTBÓL>>> 

14 MENŐ KONYHAI ESZKÖZ, AMIRŐL EDDIG NEM TUDTÁL, PEDIG KELLENE!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss