Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos zöldborsóleves

MME MME
11 3.3/5
40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A zöldborsót kifejtjük és megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
  2. A borsót, a répát, a zöldséget, a hagymát kb. 1 liter vízben feltesszük főni, beletesszük a leveskockát, és lefedve, lassú tűzön 20 perc alatt az egészet puhára főzzük.
  3. Az olajat felforrósítjuk, és ilágosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felengedjük 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A levesbe szórjuk a tésztát, és kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, 10 percig állni hagyjuk, és utána tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss