Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű brassói aprópecsenye

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst 2×2 cm-es darabokra felkockázzuk. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát is és üvegesre pirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is.
  2. A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk és a hagymás alaphoz keverjük. Kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és megsózzuk, megborsozzuk. Addig pirítjuk, míg szép fehér színe lesz a húsnak, eközben pedig levet ereszt. Pirospaprikával megszórjuk és felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi. Kb. 40-45 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
  3. A burgonyát megpucoljuk és kockára vágjuk. Bő olajban kisütjük, ezután konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék.
  4. A brassói aprópecsenyét a sült burgonya kockákkal tálaljuk. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk. 

PULYKABRASSÓI ZÖLDBORSÓVAL>>> 

GOMBÁS CSIRKEBRASSÓI>>> 

KLASSZIKUS BRASSÓI APRÓPECSENYE >>> 

MÉG TÖBB BRASSÓI RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss