Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rozmaringos csirkemell édesburgonyapürével

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, közepes nagyságúra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. Az édesburgonyát szintén megpucoljuk, felvágjuk és külön megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. A hagyományos burgonyát összetörjük, hozzákeverjük a növényi margarint és a tejfölt. Az édesburgonyát is áttörjük és könnyed mozdulatokkal belekeverjük a burgonyapürébe.
  4. A csirkemellfiléket ujjnyi vastagságú szeletekre szeljük és kiszúróval vagy késsel medál formákat készítünk belőle. Sóval, őrölt borssal bedörzsöljük és rizslisztbe forgatjuk.
  5. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a rozmaring ágat és felforrósítjuk. Ha kioldódott a rozmaring aromája, készre sütjük benne a csirkemedálok mindkét oldalát. Tálaláskor rukkola levélre rakjuk a medálokat, és az édesburgonyapürével kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a rozmaringos csirkemell édesburgonyapürével

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss