A burgonyát meghámozzuk, közepes nagyságúra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Az édesburgonyát szintén megpucoljuk, felvágjuk és külön megfőzzük, majd leszűrjük.
A hagyományos burgonyát összetörjük, hozzákeverjük a növényi margarint és a tejfölt. Az édesburgonyát is áttörjük és könnyed mozdulatokkal belekeverjük a burgonyapürébe.
A csirkemellfiléket ujjnyi vastagságú szeletekre szeljük és kiszúróval vagy késsel medál formákat készítünk belőle. Sóval, őrölt borssal bedörzsöljük és rizslisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a rozmaring ágat és felforrósítjuk. Ha kioldódott a rozmaring aromája, készre sütjük benne a csirkemedálok mindkét oldalát. Tálaláskor rukkola levélre rakjuk a medálokat, és az édesburgonyapürével kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a rozmaringos csirkemell édesburgonyapürével