Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell édesburgonya- és krumplipürével

Hozzávalók

  • 15 dkg burgonya
  • 10 dkg édesburgonya
  • 5 dkg növényi margarin
  • 1 doboz lm tejföl
  • 80 dkg csirkemell
  • bors
  • rozmaring (friss rozmaring ág)
  • 10 dkg rizsliszt
  • olaj
  • rukkola

Elkészítés

    1. A burgonyát meghámozzuk, közepes nagyságúra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
    2. Az édesburgonyát szintén megpucoljuk, felvágjuk és külön megfőzzük, majd leszűrjük.
    3. A sima burgonyát összetörjük, hozzákeverjük a növényi margarint és a tejfölt. Az édes burgonyát is áttörjük és könnyed mozdulatokkal bele keverjük a burgonyapürébe.
    4. A csirkemell filéket egy ujjnyi vastagságú szeletekre szeljük és kiszúróval vagy késsel medál formákat készítünk. Sóval, őrölt borssal bedörzsöljük és rizslisztbe forgatjuk
    5. Serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a rozmaring ágat és felforrósítjuk. Ha kioldódott a rozmaring aromája, készre sütjük benne a csirke medálok mindkét oldalát.Tálaláskor rukkola levélrerakjuka medálokat.

    ÍGY KÉSZÍTHETED EL A CSIRKEMELLET ÉDESBURGONYA- ÉS KRUMPLIPÜRÉVEL >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Csirkemell édesburgonya- és krumplipürével recept?


Magazin