Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

A homokóra alkat - így fogyj egyszerűen! Tippek alaktípusok szerint

Alma, körte, oszlop vagy homokóra? Minden alaktípusnak adunk olyan tippeket, amelyek révén megszabadulhatnak a felesleges kilóktól, vagy akár még formásabbá tehetik az alakjukat. Lássuk a negyedik típust, a homokórát.
Hirdetes
Homokóra alkat

Jellemzők

Ezt nevezzük a klasszikus női alkatnak: válla és a csípője egyforma széles, a dereka pedig keskeny.

A többletkalóriák könnyen lerakódnak rajta, de testmozgással könnyen megszabadulhat a feleslegtől.

Táplálkozás

Egyél annyit, amennyitől jóllaksz, de igyekezz nagyrészt laktató, egészséges alapanyagokat választani, pl. zöldségeket, salátákat. Emellett mérsékelten fogyaszthatsz teljes kiőrlésű tésztát és kenyeret, illetve barna rizst. Egészítsd ki étrended sovány húsból vagy halból származó fehérjével.

Testmozgás

1. Fent és lent: A derék, a törzs és a láb formálására kiváló ez a gyakorlat. Oldalfekvés, a lábak nyújtva, a lábfej spiccben. Az alul lévő karod tedd ki oldalra a földön, ezzel meg tudod támasztani a felsőtested. A felül lévő karod és lábad emeld nyújtva a magasba. A felsőtested emeld meg a karod irányába, majd engedd vissza a földre. Ismétlés: 16–24 db mindkét oldalra.

2. Kapugyakorlat: Remek egyensúlyfejlesztő! Állj csípőszélesnél nagyobb terpeszállásba, a térd és a lábfejek kifele nézzenek. Enyhén guggolj bele a pozícióba, majd lassan állj lábujjhegyre úgy, hogy közben a felsőtested változatlan helyzetben marad. Karjaid vállmagasságban nyújtsd ki oldalra. Ismétlés: 2 x 16–24 db. 

AZ ALMA ALKAT >>>   
A KÖRTE ALKAT >>>  
Az oszlop alkat >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes