Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: lekvár

Receptek

Cikkek

Szponzorált tartalom

Ajánló

5 tipp, hogy mentsd át a nyarat a télbe!

Mára a szezonalitás megszűnt, minden zöldség-gyümölcs egész évben bármikor levehető a boltok polcairól. Az import árut félérett állapotban szedik le, és gyakran vegykezelik, hogy ne rohadjon meg a szállítás során. Ennek köszönhetően kevesebb ideje is van arra, hogy elegendő vitamint és ásványi anyagot szívjon magába, ezért gyakran az ízük sem olyan, mint a hazainak, ráadásul több vegyszert is tartalmaznak. ...

0

Török Zsuzsa

Érdekességek

Így lesz tökéletes a csörögéd - lépésről lépésre!

Farsang nem múlhat el fánk nélkül. Eddig még nem sütöttél? Kezdd a csörögével! Az alakja miatt forgácsfánknak is nevezett farsangi finomság elkészítése sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint a szalagosé, a formázása pedig csak ránézésre bonyolult. Kiváló vendégváró sütemény, mert kis munkával rövid idő alatt sokat készíthetsz belőle. ...

0

Wessely Márta

Praktikus

Szilvalekvár házilag

A különféle piros gyümölcsök és a barack után újabb télire való jelent meg a piacon: a szilva. A szilvát eltehetjük befőttként vagy savanyítva, leggyakrabban mégis lekvár lesz belőle. Méghozzá legendásan finom, és a főzése körül is vannak mendemondák. ...

1

Alapételek

13 mennyei lekvár, amivel a nagyit is lepipálod

A nyár nemcsak arról szól, hogy finomabbnál-finomabb idénygyümölcsöket ehetünk, hanem arról is, hogy ezeket a gyümölcsöket befőtt vagy lekvár formájában eltegyük télire. Biztosan mindenkinek van egy emléke a nagyijáról, amint mossa a befőttes üvegeket, miközben a konyhában terjeng a finom sárgabarack, vagy szilva illat. Hogy a nagyi is elismerően csettintsen, lepd meg őt valamelyik finom dzsemmel. ...

0

Török Zsuzsa

Gyümölcs

Minden, amit eddig nem tudtál a naspolyáról!

Nem tudod, a naspolya mi fán terem és a piacon sem ismered fel? Pedig érdemes felfedezni ezt a csúnyácska szezongyümölcsöt, mert valóságos egészségbomba! ...

0

Érdekességek

10+1 tipp, hogy a sárgarépa ne csak a húslevesben landoljon!

A narancssárga gyökérzöldség általában levesben landol, pedig aligha van még egy ilyen sokoldalú konyhai alapanyagunk. Tudtad, hogy a zöldje is felhasználható? ...

0

Török Zsuzsa

Alapételek

Ne csak a teába facsard! 7 kaja, ami sokkal jobb citrommal

Magától értetődő mozdulattal az italokba facsarod a levét vagy reszeled a héját, majd kidobod? Pedig a citrom rendkívül sokrétű! ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Diabetikus és light - végigkóstoltuk és teszteltük a cukormentes édességeket

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz - olvashatjuk egyre több termékleírásban, ami azonban nem garancia rá, hogy amit megveszünk, valóban cukor nélkül készül. A Mit ettem ma tesztcsapata megvizsgálta és végigkóstolta a diabetikus és light termékeket, hogy kiderítse, pontosan mennyi cukrot tartalmaznak, és egyáltalán finomak-e. Lássuk! ...

0

Alapételek

Császármorzsa: így lesz egyszerre ropogós és omlós!

Ha van, amit az osztrák konyhából érdemes átemelni, akkor az a császármorzsa. A Ferenc József által rajongásig szeretett desszert méltó zárása lehet egy vasárnapi ebédnek, de hét közben is megérdemelhetünk egy-egy serpenyőnyi smarnit. ...

0

MDOSZ/MME

Ajánló

Tudj meg mindent a legjobb befőzési és tartósítási technikákról! - 1. rész

Itt a befőzési és lekvárkészítési szezon! Ha a friss nyári gyümölcsöket télen is szeretnéd élvezni, tartósíts! Megmutatjuk, milyen módszerekkel érdemes. ...

0

Török Zsuzsa

Gyümölcs

5 tipp – így főzd be idén a sárgabarackot

Most a legzamatosabb a jó ízéről messze földön híres, nap érlelte magyar kajszi, itt az idő, hogy üvegbe zárd télire. Tedd el hagyományos módon kis csavarral vagy bolondítsd meg! ...

0

Török Zsuzsa

Gyümölcs

3 hasznos tipp, mihez kezdj a savanykás ribizlivel!

Beértek a hazai bokrokon a kellemesen savanykás piros, fekete és fehér bogyók. Szemezgesd le a vitamindús ribizlifürtöket, vagy használd fel egészben! ...

0

Török Zsuzsa

Praktikus

Így lesz az eperlekvár olyan, mint a nagyié! 9 tipp befőzéshez

A hazai nap érlelte zamatos epernek sajnos csak pár hétig örülhetünk. Zárd üvegbe az illatos piros bogyókat, és egész évben élvezheted édes ízüket! ...

1

Ajánló

Befőzés villámgyorsan: VIDEÓ!

Nagymamáink mennyei lekvárját könnyedén elkészítheted, ma már a befőzés is gyerekjáték! ...

0

Orbán - Marosi

Mit ettem ma

Eperlekvárteszt! Melyik boltit vegyük, ha nincs időnk befőzni?

Eper vagy szamóca? Sokat lehetne rajta vitatkozni, de mi helyette inkább fogtunk 12 darab üvegbe zárt epret vagy szamócát, amit dzsemként vagy lekvárként hagyta el a gyártósort. Egy listán kezeltük őket, a polcokon sincsenek szeparálva, illetve a strandbüfében sem fogják különösebben szétválogatni őket. ...

0