Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi baracklekvár

> 90 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy méretű lábasba beleöntjük az ecetet, és kézzel alaposan körbekenjük. 
  2. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a rossz részeket eltávolítjuk. Betesszük a lábasba, és beindítjuk a sütőt. 
  3. A legkisebb fokozaton (40-50 fok) sütjük egész éjjel, kb. 8 órán át. 8 óra sütés után kicsit feljebb vesszük a fokozatot, és így sül még további 3 órán át. 
  4. Kivesszük a sütőből, majd a tűzhelyen, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot (ha elég édes a barack, elég kb. 20 dkg cukor is kilónként). 30 perc alatt, kevergetés mellett jól besűrűsödik, és csak kisebb gyümölcsdarabok maradnak benne. A legvégén hozzáadjuk a trium benzoátot.
  5. Amíg még forró, üvegekbe töltjük. A megtöltött, jól lezárt üvegeket pár percre fejjel lefelé fordítjuk, majd szárazdunsztba kerülnek, vagyis takarók között hagyjuk őket teljesen kihűlni. 

BEFŐZÉSI KISOKOS: TIPPEK, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A LEKVÁR, A BEFŐTT>>> 

11 MENNYEI DESSZERT, AMI MIATT ÉRDEMES BARACKLEKVÁRT FŐZNI>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom és egyszerűen, kevés munkával elkészíthető. Az előkészítés és kevergetés mindössze bő 1 óra, a többit a sütő elvégzi, az éj leple alatt.
Jó étvágyat hozzá! - pirosalma74

Ezek is érdekelhetnek

Friss