Rigójancsi muffinformában

60 perc
mester
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • liszt
  • kakaópor
  • baracklekvár
  • csokoládé
  • vaj
  • tejszínhab
  • tejcsokoládé
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rigójancsi muffin tésztájához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. A muffinformát olajjalkikenjük,és belekanalazzuk a masszát 2/3 részig. Előmelegített sütőbe, 180 fokon, kb. 15 perc alatt megsütjük. 
  2. krémhez a csokoládét felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és együttverjük tovább.Asüti töltéséig hűtőbe rakjuk.
  3. máz hozzávalóit vízgőz felettfelolvasztjuk, és a kihűlt muffinok tetejét bele mártjuk. Amikor megszilárdult a csokoládé, kettévágjuk a muffinokat, megkenjük a középén baracklekvárral, eloszlatjuk rajta a hűtőből kivett krémet. Ezután visszahelyezzük a csokis tetejét. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss