Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 jól bevált tipp, hogy edzés nélkül is fogyhass!

Szeretnél leadni pár kilót, de nem megy? Talán elég alaposan át kellene számolnod és feljegyzetelned, hogy mennyit eszel naponta, mert olykor elfelejtjük a megevett joghurtot, kiflivéget, vagy épp a pogácsát, amiből pedig hármat is megettünk. Dobd el a villát, elő a tollat - készíts velünk táplálkozási naplót!

A mozgásmentes zsírégetés azzal jár, hogy minden ételt és italt, amit napközben elfogyasztottál, feljegyzel a táplálkozási naplódba. A kilók leadásához ugyanis szükséges a bevitt kalóriamennyiség csökkentése. Néhány esetben akkor is súlyvesztéshez vezethet a napló vezetése, ha nem változtatsz tudatosan az étkezési szokásaidon, mert a fogyinaplóval jobban odafigyelsz az elfogyasztott mennyiségre.

1. Dokumentálj mindent!

Naplót vezetni nem feltétlenül unalmas tevékenység. Lepd meg magad egy szép füzettel és egy klassz tollal, és tekintsd a naplót az önvizsgálat eszközének: írd le az érzelmeidet, gondolataidat és aggodalmaidat a súlyoddal kapcsolatban . Az érzéseid kifejezéséhez is remek eszköz – akkor is, ha csak magadnak írod – így segítheted a stressz természetes levezetését, általa pedig a fogyást is.

A legfontosabb teendő persze, hogy gondosan feljegyzed, mennyi kalóriát eszel az adott napon. Így tudod biztosítan visszanézni, hogy valóban mennyit ettél. Sokan ugyanis megfeledkezenk arról, ha napközben megesznek egy joghurtot, egy kiflivéget, esetleg elropogtatnak egy csomag ropit. Ezért írj fel minden falatot, csak így kaphatsz reális képet arról, valójában mennyit eszel. 

Így számold ki, mennyi kalóriára van szükséged! >>> 

2. Koncentrálj a zsírégető tápanyagokra

Amikor diétával szeretnél fogyni, minden étel számít. A tápláló, anyagcserefokozó fogások választásával több zsírt égethetsz. Ezekre a tápanyagokra érdemes figyelni.

-4 kiló egy hét alatt! Megmutatjuk, hogyan! >>> 

Fehérje

A fogyás alfája és ómegája, mert megemésztése sok energiánkba kerül, ezért minden fehérjében gazdag étkezés után növeled a zsírégető hatást. Építsd be a diétádba az olajos magvakat, a görög joghurtot, a tejet, a tojást, a szárnyasokat és a halat.

Rost

Ez a különleges szénhidrát segít stabilan tartani a vércukorszintedet. Magyarul: megóv téged attól a bosszantó sóvárgástól bizonyos ételek iránt, amit az alacsony vércukorszint okoz. Gyümölcsökben, zöldségekben és teljes kiőrlésű termékekben találhatsz rostot bőségesen.

Tartós fogyás dietetikus segítségével >>> 

Vas

Akkor is szüksége van vasra a szervezetednek, ha nem edzel. A vas segít abban, hogy véred oxigénnel lássa el a szöveteidet, ami kulcsszerepet játszik a sejtek anyagcseréjében. A sovány vörös húsokból,  a spenótból, a babból és a lencséből nyerhetsz elegendő vasat.

Omega­-3 zsírsavak

Az alacsony Omega-­3 szint előhozhatja a depresszív hajlamokat, ezért megfelelő mennyiségű bevitele biztosíthatja, hogy motivált és vidám maradj a fogyókúra alatt. Emellett persze az Omega-3 rendkívül fontos gyulladáscsökkent, sejtvédő hatású zsírsav, ezért egyél zsírosabb halakat, mint amilyen a foltos tőkehal vagy a lazac, valamint diót, chiát és lenmagot! 

3. Legyél aktív napközben

Meglepő, de rengereg kalóriát égetünk el a mindennapi rutinunk során. Például ha 56 kiló vagy, akkor 30 perc kertészkedéssel 170 kalóriányi zsírt égetsz el, és további 150 kalóriát, ha fél órát játszol a friss levegőn a gyerekeiddel. Ennél még többet emészt fel, ha nagyobb a súlyod! 

30 perc hólapátolás például kb. 220 kalóriaveszteséggel jár, de még az alvás és a tévénézés közben is 25 kalóriát fogyasztunk. Egy házi munkával töltött hétvégi nap több száz kalóriát égethetsz el, így többet fogysz, mint 30 perc alatt a futópadon. Növeld a kalóriaégetés mértékét pár apró változtatással a mindennapjaidban. Parkolj a bejárattól legtávolabb eső parkolóban – vagy még jobb, ha sétálsz, futsz vagy biciklizel – és mindig válaszd lift helyett a lépcsőt.

Olvass tovább diétás tippeket >>> 

A 9 LEGGYAKORIBB FOGYÓKÚRÁS KIFOGÁS >>>  

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss