Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tahini (szezámpaszta)

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg hántolt szezámmag (lehet pörkölt is)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • kb. 0,5 dl víz
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Kávédarálón megőröljük a szezámmagot, majd tálba öntve hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a sót, a vizet, és botmixer segítségével krémes állagúra turmixoljuk. Citromlével ízesítjük.

Megjegyzés

A humusz egyik alkotóeleme is, de önmagában is fogyasztható.

A tahini (tahina) őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, amely a keleti ételek kedvelt alapanyaga. A közel-keleti (arab-zsidó) konyha ételeihez a hántolt szezámmagból készült, míg a kínai, japán, koreai konyha a hántolatlan szezámmagból készült tahinit használja.

Kisebb üvegbe téve, ujjnyi olívaolajat öntve a tetejére, hosszabb ideig eltartható.

edvagvolgyi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin