1. Legeltetett marha
Egy jó steak vagy egy hamburger esetében érdemes a táppal tömött helyett a szabadon legelő állat húsát választani. Lehet, hogy kicsit jobban megterheli a pénztárcánkat, de cserébe az egészségünk is jobban jár vele. A fűvel táplált marhából készült étel zsírtartalma harmadannyi, mint ha hagyományosan tartott társaiból ennénk ugyanazt, ahogy kalóriatartalma is jelentősen alacsonyabb. Amiből azonban több jut a szervezetünkbe, az az Omega-3 zsírsav, ami sokat segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
2. Bölény
A bölényhús népszerűsége - ott, ahol kapható - hihetetlenül megnőtt az utóbbi években, nem véletlenül: az átlagos vörös húsokhoz képest feleannyira zsíros, és sokkal kevesebb kalória. Egy amerikai kutatás szerint egy igazán sovány marha hamburger 10 gramm zsírt tartalmaz, egy ugyanakkora bölényburgerben viszont csak 2 grammnyi zsír, ellenben 24 gramm fehérje volt, így pedig a legsoványabb húsok egyike. Ez még nem minden: ezzel az egy fogással biztosíthatjuk előírt napi B12-vitamin bevitelünk felét! Így egyszerre jutunk bőséges energiához, és tartóztatjuk fel a zsírsejtek újraképződését. Ráadásul a bölényeket kizárólag természetes módon tartják, nem kell tartani mesterséges tápokban található hormonoktól és a vegyszerektől.
3. Strucc
Nem kell megijedni: a strucchús a grillkonyha egyik legújabb csillaga! Bár szárnyas, rendszerelméletileg a vörös húsokhoz sorolják, mivel a marhához hasonlóan erőteljes és gazdag az ízvilága, és alacsonyabb a zsírtartalma, mint a pulykának vagy a csirkének. Egy 100 grammos strucchús pogácsa majdnem 30 gramm fehérjét tartalmaz, ugyanakkor csak 6 gramm zsírt. Ráadásul B12-vitaminból kétszer annyi lesz a szervezetedben, mint amire egy átlagos naphoz szükséged van, így többé nem okoz majd nehézséget a rendszeres edzés! Mindezek mellett még jelentős mennyiségű kolin is található a strucchúsban, így tökéletes segítség a zsírsejtek elleni harchoz.
4. Disznó
Ne legyünk előítéletesek, mindennek van jó oldala. A disznóhús esetében ez szó szerint értendő: csak tudni kell, melyik a megfelelő rész, és egyből nem olyan ártalmas, sőt! A legegészségesebb a szűzpecsenye, ez a Wisconsini Egyetem tanulmánya szerint még a csirkemellnél is egy kicsit kevesebb zsírt tartalmazhat. Egy adagban 24 gramm fehérje mellett még 83 milligramm kolin található, így válik lehetővé, hogy a súlyvesztés és a zsírégetés mellett sértetlenek és erősek maradjanak az izmaink is!