Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás sertéssült

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg kicsontozott sertéslapocka
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl víz
  • 1 leveskocka
  • 2 evőkanál méz
  • 1/4 kiskanál őrölt fahéj
  • 1,5 dl almalé vagy almabor
  • 1 citrom csíkokra vágott sárga héja
  • 3 meghámozott, kimagozott, 8 cikkre vágott alma

Elkészítés

    Elkészítés: A húst minden zsírjától megszabadítjuk, majd úgy göngyöljük össze, hogy szép hosszú rudat kapjunk, és zsineggel átkötjük, hogy a formáját megtartsa. Az olajon körüs-körül szépen megpirítjuk.

    A tűzről levéve a vizet aláöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és a mézet, a fahéjat, az alma levet meg a citromhéjat is hozzáadjuk. Lefedve, takaréklángon 1 óráig pároljuk, közben a húst időnként megfordítjuk.

    Az alma szelteket az edénybe rakva még 15-20 percig - vagy amíg megpuhul és a pecsenye leve besűrűsödik - a tűzön hagyjuk.

    A húst felszeletelve tálra fektetjük, és az almával körülrakva, a mártással leöntve kínáljuk.

Megjegyzés

Ezt már elkészítettem sertéscomb-szeletekből, és abból is nagyon finom lett. Krumplipüré vagy rizs illik hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pearlwide
Szuper recept! Pillanatok alatt elfogyott, újra és újra kell készítenem. Amikor nem volt almalém itthon eperlevet tettem bele az is savanykás, jó lett azzal is, vagy ha nincs méz a cukor is megteszi, de persze a méz simogatóbb... Köszönet a receptért!

Hasonló Receptek

Magazin