Pofonegyszerű és pillanatok alatt elkészül, tökéletes ebéd vagy vacsora lehet ez a krémes zöldségszószos tészta. Igazi mediterrán vitaminbomba, és mivel húsmentes, a böjt ideje alatt is fogyasztható.
Krémes tészta sült zöldséges szósszal
Hozzávalók (2 személyre):
- 12 db koktélparadicsom
- 6 db csiperkegomba
- ½ db cukkini
- 1 fej lila hagyma
- ½ db t. v. paprika
- ½ db kápia paprika
- 1 fej fokhagyma
- olívaolaj
- zöldfűszerek ízlés szerint
- ½ konzerv fehérbab
- 1 marék madársaláta
- 1 ek. paradicsomszósz
- 1-2 dl tejszín
- 250 g spagettitészta
Elkészítése:
- A zöldségeket megtiszítjuk, a gombát, a cukkinit, a lila hagymát és a kétféle paprikát feldaraboljuk, a fokhagymát egészben hagyjuk, de a tetejét levágjuk.
- Mindent egy sütőtálba szórunk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és ízlés szerint ízesítjük zöldfűszerekkel. A 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a zöldségeket, és 30-40 perc alatt puhára sütjük.
- Azután mindent egy turmixgépbe teszünk, hozzáadjuk a fehérbabot, a salátát és a paradicsomszószt, felöntjük a tejszínnel, és krémesre turmixoljuk.
- A zöldségszószt egy nagy serpenyőbe öntjük, és a kifőzött tésztát hozzákeverjük. A tésztafőzéskor őrizzünk meg kb. 1 dl főzővizet, és ezt is adjuk a szószhoz, majd keverjük össze az egészet. Friss petrezselyemmel díszíthetjük.
Borítókép: Shutterstock