Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hamisítatlan mediterrán fogás: krémes tészta rengeteg zöldséggel

default user icon
MME
Nem kevesebb mint 9-féle zöldséget tartalmaz ez a krémes-szószos tészta, ami így garantáltan fedezi a napi rost- és vitaminbevitelünket. Mutatjuk a receptet és az elkészítését videón!

Pofonegyszerű és pillanatok alatt elkészül, tökéletes ebéd vagy vacsora lehet ez a krémes zöldségszószos tészta. Igazi mediterrán vitaminbomba, és mivel húsmentes, a böjt ideje alatt is fogyasztható.

 

Krémes tészta sült zöldséges szósszal

Hozzávalók (2 személyre):

  • 12 db koktélparadicsom
  • 6 db csiperkegomba
  • ½ db cukkini
  • 1 fej lila hagyma
  • ½ db t. v. paprika
  • ½ db kápia paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • zöldfűszerek ízlés szerint
  • ½ konzerv fehérbab
  • 1 marék madársaláta
  • 1 ek. paradicsomszósz
  • 1-2 dl tejszín
  • 250 g spagettitészta

 

Elkészítése:

  1. A zöldségeket megtiszítjuk, a gombát, a cukkinit, a lila hagymát és a kétféle paprikát feldaraboljuk, a fokhagymát egészben hagyjuk, de a tetejét levágjuk.
  2. Mindent egy sütőtálba szórunk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és ízlés szerint ízesítjük zöldfűszerekkel. A 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a zöldségeket, és 30-40 perc alatt puhára sütjük.
  3. Azután mindent egy turmixgépbe teszünk, hozzáadjuk a fehérbabot, a salátát és a paradicsomszószt, felöntjük a tejszínnel, és krémesre turmixoljuk.
  4. A zöldségszószt egy nagy serpenyőbe öntjük, és a kifőzött tésztát hozzákeverjük. A tésztafőzéskor őrizzünk meg kb. 1 dl főzővizet, és ezt is adjuk a szószhoz, majd keverjük össze az egészet. Friss petrezselyemmel díszíthetjük.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss