Elkészítés: A babot előző este beáztatom.
Másnap a szalonnát felszeletelem, a húst kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet apróra vágom, a répát, a petrezselyemgyökért karikázom, a paprikát és paradicsomot darabolom.
Egy lábasban a szalonnát megsütöm, ráteszem a hagymákat, hozzá a húst, majd a zöldségeket, végül a babot, fűszerezem, feleresztem vízzel, beleteszem a leveskockát, s 1 kanál sűrített paradicsomot, puhára főzöm. A végén öntök hozzá vörösbort.
Tálaláskor rávágom a chilipaprikákat, s díszítem petrezselyemlevéllel. Aki akar, tehet még bele tejfölt is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!