A babot és a pörcöt beáztatom. Másnap felteszem főni. Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett, rádobom a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is.
Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom. Felkarikázom a kolbászt.
A zöldségragut a babhoz öntöm. Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort.
Tálalok. Merek a tányérba levest, Teszek rá két kanál tejfölt és petrezselyemlevelet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre