hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós lepény kaporral

90 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, az olvasztott vajat, a tojássárgákat összegyúrjuk, ráöntjük az élesztőt, tovább gyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
  2. A töltelékhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A túrót összekeverjük a sóval, tejföllel, az apróra vágott kaporral, a cukrokkal, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket.
  4. A tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel és rácsorgatjuk a lepény tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 40 percig sütjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss